Charles Ersdalin vyöhyketerapiaa Iisalmessa

Seita-Maaria Oy – Diplomivyöhyketerapeutti Maaria Eriksson Iisalmesta on erikoistunut Charles Ersdalin vyöhyketerapiaan. Varaat helposti oman aikasi puhelimitse tai yhteydenottolomakkeella.

Varaa aika

Charles Ersdalin vyöhyketerapia

Charles Ersdalin vyöhyketerapiassa vyöhyketerapeutti käsittelee kaikki kehon järjestelmät ja jokaisen rakenteellisen kehon osa-alueen jalkaterissä sijaitsevien heijasteiden avulla. Heijastealueilla on vastineensa eri puolilla kehoa. Asiakas istuu mukavasti nojatuolissa, samalla kun vyöhyketerapeutti painelee sormin ja rystysin heijastealueita jaloista ja vaikuttaa kehon rakenteisiin ja toimintoihin.

Charles Ersdalin vyöhyketerapia perustuu:

  • Anatomiaan – Mistä rakennumme

  • Fysiologiaan – Miten elimistömme toimii

  • Immunobiologiaan – Miten elimistömme käsittelee erilaisia sairaustiloja

  • Patologiaan – Millaisia sairauksia meillä on.

Syitä hakeutua vyöhyketerapiaan

Vyöhyketerapiaan hakeudutaan useiden erilaisten oireiden tai sairauksien takia. Näitä ovat esimerkiksi tulehduskierteet, stressi, uupumus, unettomuus, päänsärky, tuki- ja liikuntaelimistön ongelmat, aineenvaihdunnan häiriöt, niveltulehdukset ja vammoista kuntoutuminen.

Vyöhyketerapiassa tuetaan ja hoidetaan ihmisen terveyttä, ei sairautta. Sairauksien hoidossa on syytä kääntyä aina lääkärin puoleen. 

Vyöhyketerapia sopii yleensä kaikille. Vyöhyketerapeutti selvittää hoidon aluksi mahdolliset hoidon esteet.

Miten vyöhyketerapia auttaa?

Jalkaterän heijastealueiden käsittely aktivoi niitä vastaavat alueet kehossa, jolloin kehon korjaava, palauttava ja uudistava toiminta mahdollistuu ja mahdollinen häiriö voidaan korjata. Vyöhyketerapia aktivoi kehon tekemään töitä keskenjääneiden tai epätasapainossa olevien prosessien korjaamiseksi. Kun ihmisen kokonaisuus on omalla toiminnallaan korjannut epätasapainotilat, keho on tasapainossa ja ihminen voi taas hyvin. 


Charles Ersdalin koulukunnan mukaisessa vyöhyketerapiakäsittelyssä käydään aina läpi ihmisen koko keho. Jokaisessa vyöhyketerapiakäsittelyssä käsitellään tietyssä järjestyksessä kaikki kokonaisuuteen vaikuttavat heijastealueet jaloissa. Erikoistilanteissa saatetaan kuitenkin jättää joitain alueita käsittelemättä.

Lue lisää Suomen Vyöhyketerapeuttien sivuilta